Palataan hetkeksi menneeseen viikonloppuun, jolloin päivällispöydässämme oli jo aiemmin kesällä onnistuneiksi todettuja bataattiranskalaisia. Nämä makeat bataattiranskikset tuovat kivasti vaihtelua tavallisten ranskalaisten tilalle ja ovatpa vielä erittäin hyviäkin.
n. 800g bataattia
3 rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl sokeria
1tl mustapippuria
1tl valkosipulijauhetta
Kuori bataatti ja leikkaa ranskalaisten kokoisiksi tikuiksi. Mittaa pakastepussiin öljy, mausteet ja lisää ranskalaiset. Pyörittele niin, että mausteet ovat tarttuneet ranskalaisiin ja kaada uunipellille. Paista 225 asteessa, noin 30 minuuttia.
Tarjoiluun voi tehdä nopean ja yksinkertaisen valkosipuli dipin, joka syntyy purkista ranskankermaa ja oman maun mukaan valkosipulijauhetta tai kynsiä ja ripaus mustapippurirouhetta. Valkosipulin voi korvata esimerkiksi aurajuusto rouheella.
Kokeilkaahan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti