keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hitokseen hyvää pizzaa


Menneenä viikonloppuna keittiössämme puuhasteltiin itsetehtyä pizzaa. Pizzaa ei kovin usein meidän huushollissa omatekoisena ole näkynyt. Suoraan sanottuna olen ollut laiska pizzan tekijä, koska ensimmäiset mielikuvat sormiin ja kaulimeen tarttuvasta taikinasta eivät ole leipuria houkutelleet. Pikaisen etsinnän jälkeen löysin ohjeen, joka osoittauitui helpoksi ja hyväksi.








Pizzapohja

25 g hiivaa
2dl vettä
1 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa.

Paista 225 asteessa n.10-15min


Tein taikinan yksinkertaisena ja se riitti hyvin pellilliseen pizzaa. Jos pohjasta haluaa saada hieman terveellisemmän, voi vehnäjauhot korvata joko ruisjauhoilla tai täysjyvävehnäjauhoilla. Täytteitä päälle oman maun mukaan, meillä täytteiksi valikoitui jääkaapin syövereistä löytyvät salamisiivut, aurajuusto, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja sipulia, pohjalle tomaattikastiketta ja päälle juustoa. 

On todettava, että aiemmin olen tehnyt pizzapohjasta liian paksun, mutta tämän ohjeen jälkeen meillä syödään vain sopivan rapeaa ja ohutpohjaista pizzaa. Kaiken lisäksi tämän ohjeen mukaisesti tehty taikina ei tarttunut sormiin, ja oli muuten helppo kaulia. 


Kädet jauhoihin ja kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti