Menneenä viikonloppuna keittiössämme
puuhasteltiin itsetehtyä pizzaa. Pizzaa ei kovin usein meidän
huushollissa omatekoisena ole näkynyt. Suoraan sanottuna olen ollut
laiska pizzan tekijä, koska ensimmäiset mielikuvat sormiin ja kaulimeen
tarttuvasta taikinasta eivät ole leipuria houkutelleet. Pikaisen etsinnän jälkeen löysin ohjeen, joka osoittauitui helpoksi ja hyväksi.
Pizzapohja
25 g hiivaa
2dl vettä
1 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa.
Paista 225 asteessa n.10-15min
Tein taikinan yksinkertaisena ja se riitti hyvin pellilliseen pizzaa. Jos pohjasta haluaa saada hieman terveellisemmän, voi vehnäjauhot korvata joko ruisjauhoilla tai täysjyvävehnäjauhoilla. Täytteitä päälle oman maun mukaan, meillä täytteiksi valikoitui jääkaapin syövereistä löytyvät salamisiivut, aurajuusto, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja sipulia, pohjalle tomaattikastiketta ja päälle juustoa.
On todettava, että aiemmin olen tehnyt pizzapohjasta liian paksun, mutta tämän ohjeen jälkeen meillä syödään vain sopivan rapeaa ja ohutpohjaista pizzaa. Kaiken lisäksi tämän
ohjeen mukaisesti tehty taikina ei tarttunut sormiin, ja oli muuten
helppo kaulia.
Kädet jauhoihin ja kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti