Eilen tuulinen ja sateinen ilma piteli vilukissan visusti sisätiloissa. Sadepäivän iloksi päätin hyödyntää takapihalta löytyvien raparperipuskien satoa tekemällä mehevää raparperipiirakkaa.
Raparperipiirakka
Muruseos
250g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2dl piimää
1 muna
Täyte
n. 10dl raparperin paloja
200g kermaviiliä
250g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
Tällä ohjeella syntyy pellillinen mehevää raparperipiirakkaa. Pese ja pilko raparperin varret. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi taikina murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille (35x42cm). Ripottele taikinan päälle raparperin palat. Sekoita loput täytteet keskenään ja kaada seos raparperin palojen päälle. Ripottele pinnallle loppu muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti