Niin hyvää ettei sanotuksi saa.
Tällä viikolla on tullu syötyä sen verran hyvin, että edellinen ruokapostaus saakoon jatkoa. Nyhtöpossu, revitty possu, pulled pork, rakkaalla ruoalla on monta
nimeä. Tämä ruokalaji on pariin
otteeseen meidänkin köökissä valmistunut ruoka, joka vetää syöjät joka
kerta hiljaiseksi. Todella oivallinen herkku perunakasvisnyyttien,
sämpylöiden, pitaleipien tai vaikkapa salaatin kanssa. Ruoan valmistaminen vie aikansa, mutta on se sen arvoista.
Laita mausteet ja 1 dl bbq-kastiketta pussiin lihan kanssa. Hiero käsillä mausteseosta joka puolelle lihaa ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin
keskiosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean
pintavärin.
Laske uunin lämpö 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4-5 tuntia lihan koon mukaan. Lihan pitempi paistoaika lisää mureutta.
Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
Nyhdä liha säikeiksi haarukalla uunivuokaan, jos lihassa on ylimääräistä rasvaa,
voit poistaa sen tässä vaiheessa.
Tämän jälkeen nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Sekoita paistolientä ja desi bbq-kastiketta lihan sekaan ja laita liha noin vartiksi uuniin karamellisoitumaan.
Hyviä herkutteluhetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti