perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pulled pork

Niin hyvää ettei sanotuksi saa.




Tällä viikolla on tullu syötyä sen verran hyvin, että edellinen ruokapostaus saakoon jatkoa. Nyhtöpossu, revitty possu, pulled pork, rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Tämä ruokalaji on pariin otteeseen meidänkin köökissä valmistunut ruoka, joka vetää syöjät joka kerta hiljaiseksi. Todella oivallinen herkku perunakasvisnyyttien, sämpylöiden, pitaleipien tai vaikkapa salaatin kanssa. Ruoan valmistaminen vie aikansa, mutta on se sen arvoista.


Laita mausteet ja 1 dl bbq-kastiketta pussiin lihan kanssa. Hiero käsillä mausteseosta joka puolelle lihaa ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli. 

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keskiosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.

Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla uunivuokaan, jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.

Tämän jälkeen nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Sekoita paistolientä ja desi bbq-kastiketta lihan sekaan ja laita liha noin vartiksi uuniin karamellisoitumaan.


Hyviä herkutteluhetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti