Eiliseltä kauppareissulta tarttui matkaan litra mansikoita, joista valmistui kesäinen, makea ja niiiin hyvä mansikkakakku. Onneksi tätä kakkua ei tarvinnut kahdestaan syödä, sillä tännekin perälle voi joku tuttu joskus löytää. Nimittäin, saimme eilen tunnin varoitusajalla yllätysvieraan, ystävän Pohjoisesta kylään ja tämä kakku oli valmiina jääkaapissa kuin tilauksesta.
Pohja
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 litraa mansikoita
1 prk (200g) rahkaa
Vatkaa
voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon
kanssa taikinaan huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina pellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi mansikat.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi mansikat.
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Nosta toinen puolikas tarjoiluastialle ja levitä päälle täyte ja mansikkaviipaleet. Nosta päälle toinen puolikas.
Nauti hyvässä seurassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti