torstai 18. syyskuuta 2014

Muhkeat pehmopalat

Pitkästä aikaa rapistelin jauhopussia ja tein kotitekoisia pehmopaloja. Taikina on ihan samanlainen kuin sämpylöitäkin leivottaessa, mutta kiireiden keskellä sämpylöiden pyörittelemisen sijaan levitin taikinan pellille. Kummasti oppimispäiväkirjan kirjoittaminen sujuu paljon paremmin, kun pitää välissä luovan leivontahetken ja nauttii palan tai kaksi lämmintä leipää kera maitolasin. 


Pehmopalat 16kpl

5dl maitoa
50g hiivaa
2rkl siirappia
1/2rkl suolaa
1/2dl oliiviöljyä
12dl jauhoja 

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan ja vaivaa. Anna kohota liinan alla n. 45 minuuttia. Levitä taikina pellille ja leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia neliöitä. Kohota vielä liinalla peitettynä 20 minuuttia. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti